فناوری‌هایی در حوزه پزشکی (قسمت پایانی)

فناوری برای آینده

شرکت‌های فعال در حوزه بیومدیکال تنها شرکت‌هایی نیستند که در راستای شکل‌دهی آینده بهداشت و سلامت بشر گام برمی‌دارند. با وجود این که تلاش‌ها برای کاهش وزن ناشی از پرخوری هرسال دشوار و دشوار‌تر می‌شود، اما به‌زودی راه‌های جدیدی برای تشویق افراد به استفاده از دستگاه‌های ورزشی در پیش پای آنان گذاشته‌خواهد شد. راه‌هایی که ما را در برابر تهدیدات آشکار و پنهانی که سلامتمان را به خطرمی‌اندازند، محافظت خواهند کرد. به‌عنوان مثال، در این مورد می‌توان به شرکت اپل اشاره کرد. این شرکت همکاری را با شرکت نایکی آغاز کرده که نتیجه آن معرفی کیت‌هایی‌ ورزشی است که کفش‌های نایکی را به دستگاه‌های آی‌پاد متصل می‌کنند (با مراجعه به آدرس اینترنتی www.tinyurl.com/6cxzqd اطلاعات جزئی‌تر را مشاهده کنید). شما می‌توانید با صرف هزینه‌ای کمتر از بیست پوند ماجول کوچکی را دریافت کنید که در جیب مخصوصی در کفش‌های ویژه دو نایکی قرار می‌گیرند. به این ترتیب، این ماجول کوچک در زمان انجام تمرین‌ها اطلاعات مربوط به فعالیت‌های ورزشی را از طریق یک ارتباط بی‌سیم به گیرنده‌ای که به آی‌پاد نانو شما متصل می‌شود، ارسال می‌کند. به این ترتیب، می‌توانید بازخورد آنی را از کیفیت این فعالیت‌ها به دست آورده و از آن‌ها استفاده کنید.

ادامه مطلب ...

فناوری‌هایی در حوزه پزشکی (قسمت دوم)

Second Sight

بازگشت قوه بینایی خبر خوبی است که باید آن را مدیون شرکت Second Sight Medical Products  بدانیم. این شرکت که هسته اولیه آن از پروژه‌ای به نام Artificial  Retina  Project و توسط وزارت انرژی امریکا پایه‌گذاری شد، با کارگذاری یک تراشه ساده، ضایعات ناشی از جراحت‌های شبکیه را که به علت بیماری‌های مختلف به‌وجود می‌آیند، ترمیم می‌کند. تری بای‌لند با شنیدن این خبر که به دلیل ایجاد وضعیتی به نام Retinitis Pigmentosa به زودی بینایی خود را از دست خواهد داد، در هم شکست. او می‌گوید: «خانواده‌ام مرا در وضعیت بسیار بدی می‌دیدند و حتی نمی‌دانستند تا یک ساعت بعد من چه وضعیت روحی خواهم داشت.»


مدت هفت سال طول کشید تا وی از وضعیتی که در آن مشکلاتی برای بینایی در نور کم داشت، به وضعیت نابینایی کامل برسد، اما پس از طی یازده سال نابینایی کامل، بای‌لند به‌عنوان ششمین داوطلب برای استفاده از تراشه‌ای که هنوز هم دوران آزمایش را طی می‌کند، انتخاب شد. البته، هنوز این روش با یک راهکار ایده‌آل فاصله زیادی دارد. بای‌لند با استفاده از این تراشه که از شانزده ترمینال شبیه‌سازی تشکیل شده، تنها می‌تواند بین محیط‌های تاریک و روشن تفاوت قائل شود. اما همین میزان شناسایی نیز دنیای جدیدی را در مقابل وی گشوده است. برای بای‌لند تشخیص سایه پسر هجده ساله‌اش نقطه عطفی به شمار می‌آید.

ادامه مطلب ...

ما از تکنولوژی نادرست استفاده کردیم

وقتی یک مشاور بودم، برای مشتری‌ای کار می‌کردم که در حال پیاده‌سازی نوعی سیستم مدیریت ترابری بود. پروژه بسیار خوب پیش می‌رفت. گروه مشتریان آن نیز بسیار بادغدغه، سرزنده و پرشور بودند.


حامی مالی پروژه رییس شرکت بود و فعالانه در پروژه مشارکت می‌کرد. مدیر پروژه بسیار کارآزموده بود و تجربه بسیاری در پیاده‌سازی سیستم‌های مختلف داشت. تنها یک مشکل کوچک وجود داشت: آنها با استفاده از نسخه‌ آزمایشی برخی از تکنولوژی‌های کلیدی درگیر در این پروژه، در حال پیاده‌سازی سیستم بودند و کل سیستم نیز بر همین تکنولوژی‌ها متکی بود. همین مشکل کوچک کافی بود تا هزینه‌های بسیاری به بار آورد، پیاده‌سازی محصول را به تعویق بیندازد و کل تیم را از هم بپاشاند.

 

هدف من در این فصل معرفی کلی تکنولوژی‌های مختلف یا نشان‌دادن برتری برخی بر دیگری نیست. انتخاب تکنولوژی کاملا به محیط خاص پروژه‌شما و نیاز ویژه‌ کسب‌و‌کارتان وابسته است.‌اما علاوه بر اینها، می‌توان به ملاحظاتی کلی اشاره کرد که در انتخاب تکنولوژی بسیار مهم هستند.

ادامه مطلب ...

فناوری‌هایی در حوزه پزشکی (قسمت اول)

در سال‌های اخیر رشد بی‌سابقه فناوری‌های شخصی موجب تحول در نحوه کاروزندگی روزمره ما شده است. اینک، اتفاق مشابهی در حال رخ‌دادن در حوزه بهداشت و درمان است. امروزه، اخبار متنوعی از آزمایشگاه‌های سراسر جهان به گوش می‌رسد. افرادی که برای سالیان دراز نابینا بوده‌اند می‌توانند ببینند. معلولان دوباره توانایی راه رفتن می‌یابند و همه چیز از صندلی‌های چرخ‌دار گرفته تا اعضای روباتیک فقط با استفاده از افکار اشخاص معلول کنترل می‌شوند.  در حوزه تشخیص امراض و بیماری‌ها نیز انقلاب مشابهی روی داده است. اطلاعات دریافتی از طریق سنسورهای زیستی نصب شده روی بدن بیماران با جمع‌آوری آخرین اطلاعات و همچنین نگهداری سوابق پزشکی، پزشکان عمومی و دیگر متخصصان درمانی را در ارائه تشخیص‌های بهتر و سریع‌تر یاری خواهندکرد.  همچنین افراد سالم نیز می‌توانند در باشگاه‌های بدن‌سازی و آمادگی جسمانی از فایده‌های فناوری‌های طراحی شده بهره برده و هنگام انجام تمرین‌های ورزشی اوقات خوبی را تجربه‌کنند. به زودی همگی ما در انتظار فناوری‌هایی می‌نشینیم که گوشی‌های موبایل به ظاهر بی‌اهمیت را به ابزارهایی تبدیل کنند که ما را در برابر همه چیز از آفتاب سوختگی گرفته تا مسمومیت توسط مونواکسیدکربن محافظت کنند.به زودی و در طی سال‌های آتی همه ما چنین فناوری‌هایی را تجربه خواهیم کرد. فناوری‌هایی که برخی از آنان تأثیر شگرف و بزرگی را بر زندگی بشر خواهند گذاشت. این مطلب یکی از مقالات بخش ویژه ماهنامه شبکه در شماره 109 با عنوان IT در صنعت پزشکی می‌باشد. جهت دریافت این بخش ویژه به بخش پرونده‌های ویژه سایت مراجعه نمائید.


ادامه مطلب ...

ساخت قدرتمندترین ابر کامپیوتر دنیا توسط فوجیتسو

ابرکامپیوتر K computer که به‌صورت مشترک توسط شرکت فوجیتسو و موسسه تحقیقاتی RIKEN ساخته شده است، موفق به کسب عنوان قدرتمندترین ابرکامپیوتر دنیا در لیست TOP500 شد. سی‌و‌هفتمین لیست TOP500 هم‌زمان با بیست و ششمین کنفرانس بین‌المللی ابرکامپیوترها (ISC’11) در هامبورگ آلمان منتشر شد. در TOP500 list لیست رتبه‌ها و جزییات پانصد ابرکامپیوتر برتر دنیا اعلام می‌شود. این پروژه از سال 1993 آغاز شده و این لیست دو بار در سال (ژوئن و نوامبر( به‌روزرسانی و منتشر می‌شود.

ادامه مطلب ...