نوآوری الکترونیکی


وب را می توان به انقلاب صنعتی در قرن 18 و 19 تشبیه کرد اما رشد این تکنولوژی در دنیای امروز بسیار بزرگتر و پیشرفته تر از تغییرات آن دوران است.

فناوری اطلاعات، به عنوان راهبر و هدایتگر این موج پیشگام، هر روز بیش از روز پیش و با سرعتی افزونتر، ابداعی نوین را برای بشر به ارمغان آورده و عصر ما را به عصر نوآوری های پیوسته تبدیل کرده است. مجازیت بر همه عرصه ها سایه افکنده و ابزارهای آن همه شاخه ها و گرایش ها را پشتیبانی می کند. اینترنت، تلفن همراه، ارتباطات بی سیم، نرم افزار و سخت افزار و هوش مصنوعی از پدیده های این عصر می باشند.

درآستانه هزاره سوم مشخصه مهم جهان، تغییرات سریع و شگرف در زمینه صنعتی، فناوری، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. بدون شک پیشرفت های جدید در عرصه زندگی بشر، از طریق نوآوری و خلاقیت حاصل شده است. جامعه جهانی امروز پیوسته دچار تحول و دستخوش دگرگونی است. سرعت ظهور این ابداعات به قدری است که ما فرصت کمی جهت هماهنگی با یک تکنولوژی تا ظهور تکنولوژی دیگر داریم چرا که هنوز مراحل توسعه و همگانی شدن استفاده از یک نوآوری به پایان نرسیده، محصولی جدیدتر با امکاناتی فراتر، راحتی بیشتر و هزینه های کمتر ارائه شده و ابداعات قبلی را از صحنه خارج می نماید.

یکی از مهمترین و با ارزش ترین ویژگی های عصر حاضر پیش بینی ناپذیری و عدم روشنی امور و تحولات آینده می دانند، در این شرایط تنها خلاقیت و نوآوری می تواند حتی از ابهام و عدم وضوح فرصت بسازد. امروزه تقریبا تمام کشورهای جهان در جهت افزایش بهره وری و بهبود وضعیت اقتصادی در پی خلاقیت و نوآوری هستند و یکی از دلایل عمده اهمیت فزاینده خلاقیت و نوآوری، ایجاد رقابت بین کشورهای مختلف در حال توسعه است.

از سویی دیگر رشد فزاینده اینترنت، شبکه و وب – که از مشخصه‌های اصلی جامعه اطلاعاتی می‌باشد- و تاثیر همه جانبه و اساسی آن در تمامی ابعاد زندگی امروز نشان می دهد که جهان ما بوسیله ابزار های جدید در حال تغییر شکل دادن است و توسط همین ابزار، مجازیت در همه زمینه ها پشتیبانی می شود. علوم زیست شناسی، صنعت، پزشکی، کشاورزی، مدیریت و ... خواسته و ناخواسته، به دنیای اینترنت راه یافته و امروزه معادل های مجازی آن ها با پیشوند e به معنای الکترونیک[1] برای مردم شناخته شده است و هر روز که می گذرد نیز بر تعداد آن افزوده می‌شود.

بدیهی است که رشد و گسترش سریع ICT [2] بر نیاز اساسی دنیای امروز ما یعنی خلاقیت و نوآوری موثر بوده و در دنیای مجازی واژه e-innovation [3] نیز جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است.

در سرعت الکترونیکی یا سرعت نور شبکه های جهانی، تغییرات سرعت یافته اند و e عهده دار الکترونیک است و در این میان نوآوری الکترونیکی فرآیند و فلسفه جوابگویی خلاقانه و فعالانه به تغییرات پیوسته است، چرا که e-innovation از کامپیوتر برای هماهنگی نوآوری و توسعه آن نوآوری استفاده می کند.

ادامه مطلب ...

تفکر استراتژیک زمینه ساز نوآوری


امروزه تحولات روزافزون فضای کسب و کار ، دگرگونی سریع بازارها و افزایش رقابت پذیری سبب شده است تا بیش از گذشته نقش نوآوری در فرایند رشد و توسعه اقتصادی کشورها اهمیت یابد.
نوآوری که بیانگر مفهومی «نو» است و دارای ابعاد گوناگون فنی، اقتصادی، جامعه شناسی و روانشناسی است، از جمله واژه هایی است که تعاریف متعددی برای آن ارائه شده است.
در این مقاله که قسمت نخست آن روز سه شنبه از نظرتان گذشت، تعاریف متعددی از نوآوری بیان شد و مسائلی همچون عوامل موفقیت و انواع آن مورد بحث قرار گرفت. در ادامه قسمت پایانی این مقاله را می خوانید.
با نقش و اهمیتی که نوآوری در فرایند رشد و توسعه کشور ها دارد، امروزه بستر سازی مناسب برای ایجاد و پرورش نوآوری از اهمیت و ضرورت حیاتی برخوردار شده است. بویژه آنکه امروزه با جهانی شدن اقتصاد و صنعت، سرعت نوآوری و ارائه محصولات جدید به قدری سریع گشته که تغییرات، ابتکارات و بهبود ها در بازارهای تولید و فروش به امری عادی مبدل شده است. در این شرایط شرکت ها یا باید به نوآوری بپردازند و یا این که محکوم به فنا هستند.
یکی از عوامل بسیار مهمی که بستر و زمینه ایجاد و رشد نوآوری را فـــراهم می آورد، ارزش ها و فلسفه مدیریت و میزان حمایت مدیریت ارشد سازمان ها از افراد ریسک پذیر و نوآور است. تحــقیقات صورت پذیرفته در این زمینه نشان می دهد که وجود خصوصیاتی در مدیریت ارشد سازمان نظیر- تغذیه مالی برای شروع و راه اندازی طرح های نو - استفاده از ایده های جدید کارکنان- سازگاری ارزش ها و فلسفه مدیریت با نوآوری - اعتقاد به مدیریت مشترک - تحمل انحراف از قواعد- قدردانی از افراد ریسک پذیر و صاحب ایده - قدرت تصمیم گیری - قبول مسئولیت فعالیت های نوآورانه- پذیرش ریسک به عنوان خصیصه ای مثبت - تنوع در حمایت های مالی - و تجـــربه نوآوری - می تواند در ایجاد و پرورش نوآوری بسیار مؤثر باشد.
عامل مهم دیگری که بستر لازم را برای پرورش و رشد نوآوری فــراهم می آورد، ایجاد «تفکر استراتژیک» در سازمان است. تفکر استراتژیک در دو سطح فردی و سازمانی با جامعیت و دور اندیشی خاصی که ایجاد می کند از یک سو باعث درک بهتر کارکنان از سازمان و محیط فعالیت آن شده و منجر به خلاقیت های مکرر آنان می شود و از سوی دیگر زمینه ارتباطات و تعامل بیشتر بین مدیران و کارکنان را فراهم آورده و باعث بهره برداری از نبوغ و خلاقیت کارکنان در سازمان می شود.
ادامه مطلب ...

تعاریف و مفاهیم نوآوری

در این نوع تعریف ، منظور از نوآوری فراورده جدید یا محصول خلاقی است که توسط یک سازمان ارائه می گردد . فراورده خلاق می تواند نرم افزاری مانند انواع خدمات (مثل خدمات آموزشی ، خدمات بهداشتی درمانی ، خدمات اداری و ...) و یا سخت افزاری مانند کالاها (مثل محصولات صنعتی ، محصولات داروئی ، محصولات غذائی و ...) باشد . به طوری که ملاحظه می شود تعاریف خلاقیت و نوآوری دارای عناصر مفهومی تازگی و نوی ، جدیدی ، سرآغاز بودن ، اول بار بودن و همچنین مفید بودن می باشند .
 بنابراین انواع کشفیات علمی نظریه های علمی (تئوری ها و فرضیه ها) ، ابداعات و اختراعات و نیز آثار بدیع هنری و ادبی مانند کشف عناصر شیمیائی قوانین حرکتی نیوتن ، حساب دیفرانسیل و انتگرال ، نظریه مکانیک کوانتومی پلانک ، نظریه نسبیت انیشتین ، نظریه روانکاوی فروید ، نظریه شناختی پیاژه ، نظریه عمومی سیستم ها ، نظریه بی نهایت بودن ذرات حسابی ، الگوی ساختار مولکولی DNA واتسون و کریک ، معادله شرودینگر،تابلوی مونالیزای لئوناردو داوینچی ، سبک نقاشی کوبیسم ، شاهنامه فردوسی ، غزلیات حافظ ، آثار شکسپیر، اختراع موتور بخار، اختراع لامپ برق ، اختراع رادیو و تلویزیون ، اختراع تلفن ، اختراع هواپیما ، اختراع ترانزیستور، اختراع اینترنت ، خلق و طراحی محصولات جدید ، حل مسائل کیفیت و بهره وری سازمان و هزاران هزار مورد از این قبیل جلوه هائی از خلاقیت و نوآوری می باشند (گلستان هاشمی، 1382). واژه نوآوری به عنوان معادل واژه Innovation به شکل های زیر تعریف شده است :
نوآوری به معنی خلاقیت عینیت یافته : در این نوع تعریف نوآوری دارای مفهوم عملیاتی شدن و به مرحله اجرا درآمدن اندیشه های نو می باشد . از این دیدگاه می توان نوآوری را به معنی خلاقیت عینی به عنوان شکل اجرائی شده و تحقق یافته خلاقیت ذهنی دانست . بنابراین همان طور که ملاحظه می گردد دو واژه خلاقیت و نوآوری دارای دو مفهوم متفاوت جداگانه ولی در عین حال مرتبط با یکدیگر می باشند .
نوآوری به معنی فراورده جدید در سطح سازمان :
در این نوع تعریف ، منظور از نوآوری فراورده جدید یا محصول خلاقی است که توسط یک سازمان ارائه می گردد . فراورده خلاق می تواند نرم افزاری مانند انواع خدمات (مثل خدمات آموزشی ، خدمات بهداشتی درمانی ، خدمات اداری و ...) و یا سخت افزاری مانند کالاها (مثل محصولات صنعتی ، محصولات داروئی ، محصولات غذائی و ...) باشد . به طوری که ملاحظه می شود تعاریف خلاقیت و نوآوری دارای عناصر مفهومی تازگی و نوی ، جدیدی ، سرآغاز بودن ، اول بار بودن و همچنین مفید بودن می باشند . بنابراین انواع کشفیات علمی نظریه های علمی (تئوری ها و فرضیه ها) ، ابداعات و اختراعات و نیز آثار بدیع هنری و ادبی مانند کشف عناصر شیمیائی قوانین حرکتی نیوتن ، حساب دیفرانسیل و انتگرال ، نظریه مکانیک کوانتومی پلانک ، نظریه نسبیت انیشتین ، نظریه روانکاوی فروید ، نظریه شناختی پیاژه ، نظریه عمومی سیستم ها ، نظریه بی نهایت بودن ذرات حسابی ، الگوی ساختار مولکولی DNA واتسون و کریک ، معادله شرودینگر، تابلوی مونالیزای لئوناردو داوینچی ، سبک نقاشی کوبیسم ، شاهنامه فردوسی ، غزلیات حافظ ، آثار شکسپیر، اختراع موتور بخار، اختراع لامپ برق ، اختراع رادیو و تلویزیون ، اختراع تلفن ، اختراع هواپیما ، اختراع ترانزیستور، اختراع اینترنت ، خلق و طراحی محصولات جدید ، حل مسائل کیفیت و بهره وری سازمان و هزاران هزار مورد از این قبیل جلوه هائی از خلاقیت و نوآوری می باشند.


منبع :مبانی علم خلاقیت شناسی ،دانش خلاقیت و نوآوری

برگرفته از سایت:ininir

کارت ویزیت رایانه ای

اولین کارت ویزیت رایانه ای از سوی یک شرکت امریکایی تولید شد. این کارت ویزیت که به نام rcard وارد بازار شده است ، حدود 40دلار قیمت دارد و در ابعاد یک کارت اعتباری معمولی و حاوی نام ، نشانی و دیگر اطلاعات مورد نیاز است.

در ضمن rcard دارای یک گیگابایت حافظه فلاش و پورت usbاست که کارت را به رایانه وصل می کند و می تواند فیلم ، عکس ، تصاویر گرافیکی و متن را از رایانه روی کارت بارگذاری کند و سپس این اطلاعات را روی نمایشگر رنگی LCD، دو اینچی خود به نمایش بگذارد.

rcard می تواند کاربردهای وسیعی در آینده داشته باشد ازجمله این که می توان به عنوان یک کارت اعتباری و یا کارت هویت الکترونیکی از آن استفاده کرد و یا اطلاعات حساس و مهم مانند گروه خون ، آلرژی ها یا بیماری های مزمن مصرف کننده را در آن ذخیره کرد. البته این کارت ویزیت به دلیل داشتن یک نوار مغناطیسی گزینه ای می تواند به عنوان یک کارت پرداخت و عضویت هم به کار رود.

بنابر اعلام محققان موسسه نجوم دانشگاه کمبریج لندن ، بزرگترین تلسکوپ جهان پس از آن که بیش از 20سال از طرح ایده ساخت آن می گذرد، بزودی چشمان خود را به سمت آسمان باز خواهد کرد. این تلسکوپ عظیم 120میلیون دلاری ، موسوم به ال بی تی ، که زیر آسمان صاف و شفاف آریزونا مستقر شده ، در واقع دوچشمی است و به اخترشناسان امکان خواهد داد تا کیهان را با جزییات بیشتر و در اعماق ژرف تر بکاوند. در واقع ال بی تی که برخلاف اکثر تلسکوپ های امروزی که حاوی یک آینه برای جمع آوری نور هستند، تلسکوپ دوچشمی متشکل از دو آینه 8.4 متری است و یک گام مهیج رو به جلو برای نجوم محسوب می شود که نه تنها یک اتفاق بزرگ در این حوزه علمی به حساب می آید بلکه امکان پیاده سازی برخی از فناوری های تازه را که برای همه تلسکوپ های بزرگ نسل آینده حیاتی خواهد بود، فراهم می کند.

طی هفته گذشته خبر ساخت مینی مغناطیس سنجی که برای ثبت امواج مغزی مورد استفاده قرار می گیرد هم در صدر اخبار علمی قرار داشت.

این فناوری نوین از سوی محققان انستیتو ملی استاندارد و فناوری امریکا ارائه شده و ضریب دقت بسیار بالایی دارد. در واقع این طیف سنج مغناطیسی در کنار ابعاد فوق العاده کوچکی که دارد، چندان گران قیمت نیست و از ضریب دقت حیرت آور یک یک میلیونیم یک میلیارد تسلا برخوردار است.

این در حالی است که تاکنون این رقم پیچیده در سیستم های ابررسانای گران قیمت و با چگالی بالا که به آنها SQUID می گویند، مورد استفاده قرار می گرفته است.

از آنجا که تیم تحقیقاتی این پروژه از این فناوری نوین برای ثبت امواج قلب موش استفاده کرده اند، اکنون امیدوارند تا بتوانند از آن برای ثبت امواج مغزی انسان هم کمک بگیرند.

  • مرجع:jamejam daily

نوآوری های ایرانی در اینترنت

اینترنت شبکه‌ی اطلاع‌رسانی بسیار گسترده‌ای است که هر لحظه بر گستردگی آن افزوده می‌شود. اگر در این دنیای گسترده‌ی اطلاعات دیجیتال درباره‌ی ایران و ایرانی جست و جو کنیم، به چه چیزهایی دست پیدا می‌کنیم؟ بیایید چند کلیدواژه را در کاوشگر گوگل بیازماییم. اگر عبارت "invented in Persia " (اختراع شده در ایران باستان) را وارد کنیم، به برخی از نوآوری‌های ایرانیان در زمینه‌های گوناگون دست پیدا می‌کنیم. البته، شمار نوآوری‌های ایرانی بیش از این است و به جست و جوی بیشتر نیاز دارد.   

  

 Invented in Persia (Persian innovation)

  1. The first windmill was invented in Persia around 600 A.D.

  2. Poker was also invented in Persia

  3. Backgammon (nard) invented in Persia

  4. Santour was invented in Persia

  5. Qanat was invented in Persia

  6. An earlier form of air conditioning was invented in Persia

  7. Polo game was invented in Persia , some 500 years B.C.

  8. Algebra was invented in Persia

  9. In the 1400's, body armor was invented in Persia 

  10. Marzipan was actually invented in Persia

  11. The oud, a pear-shaped stringed instrument invented in Persia 1300 years ago

  12. The game of chess was invented in Persia

  13. Vexilloid (flag like standard) invented in Persia

  14. The popular Venetian blinds were actually invented in Persia

  15. Wine was invented in Persia

  16. During the Persian Empire , around 500 BC, people first began to use the abacus

  17. Trousers were invented in Persia

  18. Marbling was first invented in Persia

  19. Ghazals are poetic love songs invented in Persia a thousand years ago

  20. AFAIK the concept was invented in Persia

  21. Noria invented in Persia

  22. Firuzabad is the earliest surviving example of the use of the squinches, suggesting that this architectural technique was probably invented in Persia 

  23. Pudding invented in Persia

  24. Water wheel invented in Persia

  25. The CRUCIFORM MOSQUE, a new form invented in Persia   

  اکنون می‌توانید کاوش خود را با کلید واژه‌های دیگری ادامه دهید:

  1. خاستگاه آن ایران است: " originated in persia "

  2. خاستگاه آن ایران است: " originated in iran "

  برای پیدا کردن برابر فارسی واژگان انگلیسی می‌توانید از پایگاه‌های زیر بهره ببرید:

  1. www. farsidic .com

  2. www. aryanpour .com